Girig.

Den vill jag ha, det vill jag ha, detta vill jag ha.
När vi har fällt det sista trädet, förorenat den sista ån, fiskat den sista fisken, kommer människan att förstå att dem inte kan äta pengar.
Girighet är något det finns för mycket av i världen, speciellt i västvärlden.
Har du inte en fin bil, nyaste TVn eller helt enkelt ett par jeans som det står LEVIS på är du inte den delen av samhället som det "går bra för". Givetvis tänker inte alla såhär men många. Var är vi påväg egentligen? Denna konstiga berg och dalbana hoppar jag gärna av, om jag hade kunnat.
När jag blir äldre ska jag skaffa mig ett underbart litet hus mitt ute i skogen, bredvid en vacker sjö. Där ska jag odla mina egna råvaror, elda min egen ved, uppfostra min egen familj. På min brevlåda ska det stå INGEN PATETISK JÄVLA REKLAM FRÅN FÖRETAG DÄR STYRELSEMEDLEMMARNA TJÄNAR MER ÄN 1 MILJON OM ÅRET, TACK! Jag vill inte ha nån fin bil, jag vill inte ha några fina nike skor gjorda av barn i samma ålder som min lillebror, som t.o.m får mindre betalt än vad min lillebror får i VECKOPENG.
Jag börja låta som en kommunist.
Men om kommunismen handlar om att människor ska må lika bra vart man än går, ha lika mycket mat på bordet, få säga lika mycket, uppleva barndomen precis som den ska upplevas eller att helt enkelt få leva ett "normalt" liv.. då är jag nog kommunist.

Vi gillar fortfarande inte kärnkraften.

Har försökt bilda mig en uppfattning om allt som händer runt vad jag kallar den komplicerade energifrågan den senaste veckan. Men det känns som det är för invecklat för en vanlig medborgare som jag. Det är det som jag tycker är fel med politikerna idag. Sure, saker och ting är mycket mer invecklat idag än vad det var låt oss säga för 29 år sedan. Men problemet tycker jag är att politiker idag framför sina åsikter på ett sånt plan av svensk grammatik att det blir problem för mig att förstå.

- Centerpartiet gillar fortfarande inte kärnkraften, men vi kan leva med att den finns i våra energisystem, bara vi ser att vi också öppnar den gyllene porten till det förnybara. Sagt av energiministern Maud Olofsson (C).

Det låter precis som att den borgliga regeringen egentligen inte ville öppna "den gyllene porten", men blev tvunga för att Olofsson skulle säga ja till kärnkraftven. Jag anser att denna fråga inte ska behöva tryckas in i politikers hjärna, utan att politiker ska vara den del av befolkning som vill ha en energipolitik som värnar om både miljön och människorna mest.
Jag vet inte vart jag ska ställa mig i frågan. Är både för och emot.

Fördelar:
Du får en relativt miljövänlig energikälla. Sett till koldioxidutsläpp.
Vi slutar att impotera el från länder som producera det m.h.a fossilabränslen. Jag ska poängtera att Sverige är det landet som släpper ut mest koldioxid i världen genom importen av el.
Tror detta kommer leda till billigare el för befolkning (Inga säkra källor).
Vi kanske kan börja expotera el och därav göra delar av världen mindre beroende av fossilabränslen.

Nackdelar:
Rent miljömässigt tror jag detta är en kortvarig lösning. Då avfallet av processen är väldigt radioaktivt och måste tas om hand varsamt I flera tusen år.

Kärnkraften framhålls ibland som en ren och säker energikälla, men samtidigt glömmer man de risker som alltid finns vid hanteringen, den miljöförstöring som sker vid utvinningen och inte minst det faktum att vi lämnar ett avfall till kommande generationer som kommer finnas kvar i tusentals år. socialdemokraterna.se

Tror att om vi skapar en stabil kärnkraftsförsörjning så kommer vi inte tycka det är lika viktigt med annat sorts av energitillverkning.
Där finns alltid en risk med en kärnreaktor, ett exempel är Tjernobyl på 80-talet.

Jag röstade NEJ till regeringens förslag på dn.se.
Jag anser att vi har såpass många bättre tekniska sätt att producera el på. Sol, vind och vågkraft är några. Fusionen är även snart framme till den så kallade "break-even". Dvs att reaktorna producerar lika mycket som den förbrukar. Det som är positivt med den här sorten av energiproducering är att den inte har det farliga avfall som t.ex. fissionen har. Det avfallet som skapas av fusionen är Helium-4, vilket är helt ofarligt för miljön. Det enda som forskarna behöver är ett kapital för att fullfölja idéerna. Läs mer om olika fusionprojekt i Illustrerad Vetenskap Nr 1/2009.

Det jag gärna hade sett är precis som 1980, en folkomröstning. Och se vad människor idag hade valt, för när allt kommer om kring bor vi ju faktiskt i ett demokratiskt land.


"Ni är komna till rätt kommun, snutfittor"

I mitt förra inlägg tog jag upp hur 3 poliser visade sina starkt rasistiska åsikter mitt framför en filmkamera. Sveriges lagar... Försöker plocka ihop en mening mellan hjärnbalkarna... Men kan inte utan att 90% mina ord blir svordomar.

"Utredning av poliser läggs ner

De tre poliser som uttryckte rasistiska kommentarer i samband med upploppen i Rosengård kommer inte att åtalas. Det beslutade chefsåklagare Kristian Augustsson på Riksenheten sent på fredagseftermiddagen.

- Det gick inte att koppla ihop uttalandena med något tjänstefel. Jag tittade också på om det kunde vara hets mot folkgrupp, men eftersom det inte var några andra i bilen som hörde dem var det inte tillräckligt, säger Kristian Augustsson" DN.se

White men wins like always. Nästa gång snuten tar mig, då ska jag skrika SNUTFITTOR rakt i ansiktet på dem, vare sig det är insattsstyrkan, Narkotikaroteln eller bara en polis som känner igen mig på gatan. Så får vi se om det blir ett uttalande som kan kopplas ihop med "civilfel".

Lär mer på: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=881427

Nu hoppar jag snabbt över på en sak som ligger mig rätt nära till hjärtat. Simning och cannabis.
14 stycken OS-guld har det hunnit bli för simstjärnan Michael Phelps, 8 st av dem på OS i peking 2008 vilket är flest i historien. Nu är han avstängd I 3 månader för denna här bilden:



Förutom dessa 3 månader så förlänger inte hans största sponsor Kellog's hans avtal.
När är det dags att vi i den yngre generationen plus dem som har lite vett inser att förbudet mot cannabis måste hävas? Att vi inte kan ha den här dubbelmoralen i samhället längre.

Lär mer på: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3560&a=881155

Ja visst Martin 19 år, gå du ut och sup skallen av dig för 700 kr på krogen och sen startar ett bråk med en kille som råkade "titta snett" på dig. Bli omhändertagen av polisen och få sova gott i din fyllecell, sen är det bara gå till skolan och vara häftig inför dina skolkamrater. Slagskämpe! 30 år senare är du så inne i att dricka dig full var och varannan helg att det blir en vardag för dig, vilket din underbart vackra fru inte samtycker om. "Snälla barnen vill inte se dig trilla samtidigt som du drar ner halva toainredning när du ska slå en 7a i vasken".
VEM FAN ÄR DU ATT SÄGA TILL MIG VAD JAG SKA GÖRA? Slå henne 2 gånger i ansiktet precis som du gjorde med killen som "kollade snett" på dig. Hon ska fan veta vem som bestämmer. Nästa dag minns du knappt vad du gjort och kvinnan din tyckte att hon "gick lite för hårt" på dig, hon provocerade fram dina slag. Men djupt inom henne bubblar det. Hennes blåtiror gör att hon sjukskriver sig 3 dagar från jobbet, för feg för att säga något.. för rädd är kanske ett bättre ord. Detta är vardag för vissa kvinnor...

Men Martin, rör du en sån där "konstig" cigarett så blir det ingen bil när du får körkort! DET ÄR FARLIGT, det är ju knark! Sen kan det ju göra dig dum i huvudet, det har jag läst! Du kanske kan kissa och sikta samtidigt? Du kanske minns dina misstag? Du kanske håller dig hemma med din familj på helgerna? Du kanske inser att du inte behöver ha en så stark "manlig" sida. Inser att uppskatta det lilla.

Med den kanske inte är det bästa i ett konsumentsamhälle, att befolkning uppskattar det lilla dem har.

Nu sitter jag inte här och säger att just DU ska prova Cannabis, det är helt upp till var och en. Så fort du tänder den där "konstiga" cigaretten gör du något som "Majoriteten" inte tycker ska vara lagligt. Men jag säger att ni politiker som delar mina tankar kanske måste våga att ta ett steg fram? Eller iaf begära en rapport av en grupp oberoende forskare som BEVISAR jag repiterar BEVISAR att det är lika farligt som knark. Jag begär inte en legalisering, det ända jag vill är att få vara en del av samhället, fast jag hellre tar en joint än en öl på helgen. 

Men när man väl är inne i ruset börjar man tänka, tänk om nån upptäcker oss? Bäst att jag inte öppnar dörren när det plingar, eller ringer samtalen jag var tvungen att göra. Jag säger inte att jag har rätt. Men tänk så är det inte cannabiset i sig som gör att man får en lång "TO DO LIST", tänk så är det samhället som tvingar denna lilla grabben att låsa dörren, sätta på TVn, och bara försöka försvinna...

"Ni är komna till fel kommun, blattajävlar"

Rosengård.. Ordet formuleras till något negativt i mitt huvud, tyvär. Har själv varit där, varit på Rosengårds Centrum och mött människorna i Moskén. Men vad är det som händer i den lilla stadsdelen. Det börja mer se ut som en krigszon än ett bostadsområde. Ungdomar som eldar upp saker i ren demonstration, poliser som kallar invandrarna/befolkningen Apjävlar. Jag börjar med det sistnämnda..

- Det har ju hänt liknande saker tidigare och då har folk reagerat. Efter ett tag kommer det nog att återgå till normalläge, men då krävs att vi är närvarande, säger Börje Aronsson, närpolischef i Rosengård till DN.se.

Vafan menar han med det? Att vi vanliga männsikor bara kommer glömma dessa poliserna, för i grund och botten är det dem som har lagen i sina händer. Att det är okej att en polis har ett extremt starkt hat till en hel folkgrupp, till dem mest utsatta i samhället? Till dem som har "samma förutsättningar" som en blond blåögd kille ifrån en vackert havsplacerad kommun? DEM HAR INTE SAMMA FÖRUTSÄTTNINGAR!
Ska vi bara blunda för att polisen diskrimerar dessa männsikor, och om dem nu gör det som dem sa i filmen MISSHANDLAR 21-åringen i fråga. Nu sitter du 40-talisten där hemma och tänker; "Så farligt kan det väl inte va". Du som inte har hamnat på fel sida av samhället, du vet inte hur försvarslös man känner sig. Man är en myra i stacken, försöker göra allt för att få tala till punkt, fast ingen lyssnar på en för man bryter på arabisk/persiska ja you get it. Ingen lyssnar på en för man är en "pundare", dem har ju ändå knarkat i sönder sin hjärna.
Dessa männsikorna behöver hjälp! Inte en känga i huvudet och batongslag på benen.

Poliserna ska straffas HÅRT! Leif GW Persson sa nått i stil med att dem kanske snackade snabbare än vad hjärnan hann reagera. Men i en polis vardag handlar det mesta om att man måste vara skärpt, tänka snabbt och agera därefter. Det är ju det dem lär sig på polishögskolan. Hur kan vi då ha poliser som tänker Apjävel när han pratar med en Muslim? Du tror inte dem agerar annorluna om dem blir tvungna att agera fysiskt mot en Iranier? Kanske ett extra slag i huvudet så han glömmer Allah?
Jag kan sätta det mesta på att dem inte kommer stå för vad dem sa i filmen när dem väl kommer in i rättsalen. Patetiska jävla kulturhatare, hoppas ni aldrig får sätta på er uniformen igen.

Det ända jag tror behövs i rosengård är en upprustning. Ge befolkningen ett jobb. Satsa pengar på barnen! Döm dem för vilka de är och inte för vad dem kommer ifrån. Lägg inte pengarna på fler poliser som dessa vi såg i filmen. Vilket högerblocket vill. POLISER är inte lösningen på problemet, bara en symtom av själva sjukdomen. Lär människorna att bli en del av samhället, inte apjävlar.

Lär mer på: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=880757



Apjävel eller männsika, You decide...
Givetvis var det inte en liten flicka som står gråtande framför en pansarvagn som polismannen kallade apjävel. Men hat som hat.. There is just to much of it.

Om det finns en Gud varför finns det då hungersnöd och TV-underhållning? Woody Allen

Världen i fokus.

Världen i fokus, en av mina favorit program. Tror dock att jag är den enda 19åringen som tittar på det, nästan iaf.

Igår tog dem upp hur kvinnor i Kongo kinshasa blir våldtagna, mördade, slagna, förnedrade och utfrysta... Första gången på väldigt länge grät jag.. Dem visade hur en 2 årig flicka levde efter att blivit våldtagen.. 2 ÅR! Dem visade hur 10 åriga pojkar stod med ett brett leende, och under detta leende hängde en AK47 nästan lika stor som dem själva. Hur en kvinna blivit förlamad efter att blivit våldtagen i 2 år. Du som gråter för ditt osmakliga matrial behov inte tillfredställs, du som blir förbannad för att det inte går nått bra på TV, du som väntar ivrigt på nya nummret av SE&HÖR, FATTA!!! Ditt jävla patetiska jävla liv kan slänga sig i väggen. Du som blundar för dessa sakerna "för det får dig att må dåligt", du gör mig KRÄKFÄRDIG!

Det som händer i Kongo kinshasa är så väldigt likt Rwanda 1994. Varför gör inte politiker något? Såg Beyond the gates (Shooting Dogs) häromdagen. FN soldater som står och tittar på när Afrikaner hugger ihjäl varandra. Nu är det nog några som tänker, men och? Det är väl deras problem? Ni människor som tänker så, det är ni som är mitt problem.

Jag minns en sommar, tror det var 1999. Jag var 10, kompisarna som satt med mig var 12. En av dem har lite av vad jag skulle säga rasistiska åsikter, den andra hade en afroamerikansk pappa. Vi tittade på American History X, och ni som har sett den minns nog den svartvita inledningen. Tårarna sprutade bokstavligen ut ur ögonen.. vi grät oss igenom filmen. På ett ungefär.

Kriget i Kongo kinshasa har varat i 11 år. Människor där minns inte längre hur livet var utan inbördeskriget. VAR FAN ÄR OMVÄRLDEN? Jo just det, sitter hemma framför plåtburken och stänger av den för det är för mycket hemskheter på den.


RSS 2.0