Välkommen till rapport.

Läget i tibet trappas upp ännu en gång. Denna gången visiteras strax under 6000 tibeter pga av att dem har en annan åsikt än den kinesiska regeringens. 2 st av dessa 6000 hade sånger som hyllade en av världens bästa andliga ledare, Dalai lama eller som han egentligen heter Tenzin Gyatso. Kanske dags att se över hur kineserna egentligen styr tibet? Eller hur i helvete världen låter Kina ta över ett land?

Det känns som att människor slutar tänka på saker och ting om dem inte får det upptryckta i ansiktet eller det inte visas på kvällsnyheterna. Detta är enligt mig jävligt absurt. Men all underhållning och alla patetiska saker som ses som ett problem i samhället gör väl att vi glömmer bort det viktigaste. Våra medmänniskor.


Back in business.

Sitter här i mitten av mitt gamla pojkrum. "gamla" säger jag. Det var ju bara 5 månader jag bodde här sist.. Vill inte bo hemma, men blir så illa tvungen. Ska börja gymnasiumet igen, och utan CSN bidrag klarar man säg inte länge som student. Ville bara förklara snabbt var i livet jag är.
Har kommit fram till att jag ska försöka ta tag i bloggandet igen.. Kanske lite mer seriöst denna gången. Vill skapa en diskution(er). Inte bara en blogg där mitt pessimistiska jävla liv hänger ute på nätet för 6 miljarder människor att läsa om. Men så är det ju iofs inte. 2/3 av världens befolkning har väl knappt råd att skaffa sig en dator. Hittade dock ingen riktig info om datorer per capita men anyway. 
 
Vill ta upp en snabb sak. Debatt på SVT2 den 27/1. Så här står det på svt.se:
Det har stormat en del kring musikbranschen och razzior har utförts på kända galor. Men behöver författare och musiker knark för att skapa de riktigt stora verken? Ja tycker somliga och det som sker nu är uttryck för moralpanik.

Herregud vilken meningslös debatt. Jag som själv är väldigt insatt i diskussionen satt ju och skrattade igenom skitet. Den enda vettiga människa var författaren Birgitta Stenberg och kanske någon till. Andreas Kleerup, bra artist, modig som ställer upp. Men hade dock inte mycket vettigt att komma med. Håller med honom om det lilla han kom upp med men inte mer.

- Det är farligt att en enda valuta har tillåtits bli så dominerande. Nu måste det komma fram fler alternativ, sade Vladimir Putin. Detta om den Amerikanska dollarn. Beskyller USA för finanskrisen. dn.se

Rätt eller fel? En hjärncell av mig började tänka direkt RÄTT! För det är vad jag tror om Euron (EMU), givetvis till att börja med blir det en lättare handel bland länder, lättare för männsikor att konsumera i andra länder, lättare att resa. Men en gemensam ekonomi är en större ekonomi, och enklare ekonomi att styra över. So the big man is being bigger. Och konsumera i andra länder? Vafan är det för bullshit. LOKALT är grejen. På så sätt så har du lite makt över din leverantör. Och bra för dig som inte tycker om värme. (Transportsträckan för vissa livmedel är TO FUCKING LONG). Jag vill se en enad värld, men så länge det monetära systemet ligger för grunden, vägra jag stå för det.  

En annan del säger FEL! Visst, utan USA hade det nog aldrig varit nån börskrash på Wallstreet, inga idiotiska krig som baserars på lögner och höjer den statliga skulden i Amerika vilket sätter världen i en recession. Nu var ju detta en RIKTIGT stor förenkling av det hela. Men samtidigt, det är inte deras fel att vi tar efter. Visst, jag minns tiden då "man inte får göra så framför lillebror för han kanske tar efter". Men LÄNDER är inte som ens lillebror. Jo med Reindfelt i förarsätet kanske, men det är en annan 5a.

Vi lever i en konstig tid...

RSS 2.0